Japanse Rijstwijn

Mii no Kotobuki umeshu

Momenteel niet op voorraad.

Mii no Kotobuki werd opgericht in 1922.

De brouwerij is gelegen langs de Koishiwara rivier met de prachtige schilderachtige achtergrond van de omliggende rijstvelden en het Mino gebergte in de verte. De Toji [Master Brewer] bij Mii no Kotobuki is Tadatsugu Inoue die in 2002 het stokje overnam als Toji, hoewel hij sinds 1996 werkte en zijn vader assisteerde bij het maken van sake.

De Mii no Umeshu is een unieke versie van infused sake. Het basisproduct hiervoor is een gerijpte Junmai sake [Koshu] gebrouwen in 1999. De Ume-vrucht wordt vervolgens gedurende 6 maanden in de gerijpte sake toegediend voordat deze wordt verwijderd en suiker wordt toegevoegd om de zure ume-smaak in evenwicht te brengen. Dit heeft een heerlijke complexiteit en heldere zure Ume smaak.

Oorsprong Fukuoka (stad)

Alcoholpercentage: 10%

Inhoud: 300ml

 

€ 17,90