Japanse Kommen
Nenrin Japans kom € 19,90
Koge kom € 14,90
Izayoi schaal blauw € 22,00
Azuurblauwe kom € 15,90
Goudbruine kom € 15,90
Miso soup kommetje € 13,90
Ansen Noodle kom € 19,90
Ansen schaal € 14,90
Hikari schaal € 21,90
Hikari kom € 18,90
Shima eetkom € 14,90
Wasabi kom € 12,90
Sakana kom € 9,90
Esdoornblad kom € 14,90
Esdoornblad schaal € 19,90
Esdoornblad schaal medium € 14,90
Cobalt blue ovaal € 12,90
Cobalt blue oval small € 8,90
Izayoi kom € 15,90
Blauw met bloem € 15,90
Okonomi kom € 17,90
Momomaru noedelkom € 23,50
Tenda Noedelkom € 23,50
Karakusa Modern € 24,90
Karakusa large € 24,90
Udon Kom € 28,00
Suribachi groen € 36,00
Soshun Kom € 17,90
Soshun bowl large € 27,90
Soshun saladier € 41,00
Soshun kom donburi € 9,90
Soshun kom Udon € 18,90
Star Bowl € 14,90
Stripes bowl € 14,90
Seigaiha Salad Bowl € 24,90
Seigaiha kom € 9,90
Cobalt blauw small € 7,90
Sakura kom zwart € 15,90
In de Japanse eetcultuur gebruikt men veel verschillende kommen, elk voor een ander gerecht. De kommen zijn dan ook allemaal anders qua maat, motief en kleur want elk gerecht is weer anders. Bij Batsu verkopen we ook de 'Donburi' kommen. Deze zijn wat groter van maat en worden gebruikt voor Rijstkom gerechten deze kunnen bestaan uit vis of vlees, groenten of alles samen. De groenten, vis en/of vlees worden boven op de warme witte rijst in de kom geserveerd. Het wordt ook wel eens een 'hartig' stoofpotje genoemd. De 'sudder' sauzen variëren per seizoen, ingrediënten, regio en smaak. Een saus die veel gebruikt wordt bestaat uit 'Dashi'(visbouillon) op smaak gebracht met Sojasaus en 'Mirin'(zoete rijstwijn).