Japanse Rijstwijn
Shizenmai Sparkling 360ml
Momenteel niet op voorraad.
Biologische mousserende sake. Gemaakt met biologische rijst en het gas ontstaat op een natuurlijke manier, namelijk door het brouwsel grof te zeven zodat een deel van de brouwmassa nog in de fles zit. Dit is ook de reden waarom mousserende pure sake altijd troebele sake is. Ongepasteuriseerd, ongefilterd en onverdund om al het leven, de smaak en het aroma te behouden. Droog en verfrissend.
De fles voorzichtig openen en in de koelkast bewaren. Ook als deze nog dicht is.
Geschikt voor bijna alle type warme gerechten.
Kidoizumi Shuzō - opgericht in 1879 - is de enige brouwerij in Japan die de hot yamahai-methode gebruikt. Yamahai zou alleen geschikt zijn voor koude plaatsen, maar de brouwerij ontwikkelde een methode waarbij grote hoeveelheden lacto bactylus die op het terrein worden gekweekt, worden toegevoegd aan een starter die op zeer hoge temperatuur wordt bewaard. Het resultaat is een unieke, complexe smaak.
De brouwerij is ook een pionier in het produceren van gerijpte sake (koshu). Zo'n zestig jaar geleden begonnen met het jaarlijks laten rijpen van een grote hoeveelheid sake, is het één van de weinige brouwerijen die ruime ervaring heeft met het rijpen van sake, een constante aanvoer van zeer oude sake kan leveren.
- Categorie: Sparkling
- Type: junmai yamahai muroka nama genshu shizenshu
- Brouwerij: Kidoizumi Shuzō
- Regio: Chiba
- Land van herkomst: Japan
- Alcoholpercentage: 14%